Нови модели многофункционални градински барбекюта с вградена пещ и външна облицовка от красив естествен камък. Тези хибридни модели ще удовлетворят нуждите и на най-взискателния кулинар. Те съчетават в едно многофункционалността на градинското барбекю и традициите на печенето в пещ на дърва. Така възможностите ви са наистина неограничени! Доставяме в цялата страна.
Куполът и горивната камера са направени от шамотни тухли и железобетон. Това е основната конструкция на барбекюто с вградена пещ, а външната облицовка е от естествен камък (варовик Враца глиц с ширина 7 см и вариращи дължини). В комплекта е включен стоманен капак за затваряне на пещта след загряването, за да бъде месото равномерно изпечено. Всички компоненти се скрепват с термоустойчиво лепило (Weber SuperFlex 25 кг). За оптимално лесен монтаж следвайте подробното ръководство, с което ще бъде доставена новата ви придобивка.
Размери:
Височина: 218 см
Широчина: 120 см
Дълбочина: 155 см
Размер на купола: φ = 70 см
Тегло: 1200 кг
Този тип градински пещи се купуват специално за приготвяне на пица, пухкав хляб с хрупкава коричка и превъзходни месни ястия. Зарадвайте себе си с този продукт — перфектната рецепта за веселие! Естествените камъни в кремав цвят са внимателно подбрани и съчетани, за да отразяват характера на собственика и дома, а изключително високото качество на материалите гарантира дългогодишно ползване.
Инструкции за монтаж: За монтажа на барбекюто с пещ е необходима стабилна, неподвижна, равна основа. Отделните елементи се скрепват с циментово лепило в последователността, указана в ръководството за монтаж. За скрепването на елементите във вътрешността на горивната камера и купола на пещта трябва да се избере термоустойчиво лепило. За да се постигне добра спойка, преди залепване всички части трябва да бъдат обилно намокрени. След залепване почистете всички повърхности. Изделието е готово за употреба след изсъхването на лепилото — обикновено около 5 часа, в зависимост от сезона.
Най-тежката част е куполът, с тегло от приблизително 200 кг, и за преместването му са необходими 4-5 души.
Как се използва барбекюто: Препоръчваме да накладете барбекюто с дърва или дървени въглища и да ги оставите да горят до образуване на равномерна жарава, над която да загреете предварително металната скара. Едва тогава поставете храната върху скарата. Така ще избегнете внезапни промени в температурата.
Как се използва пещта: Препоръчваме да напълните пещта с дърва и да не използвате нефтопродукти, за да избегнете внезапни промени в температурата в горивната камера. След разпалване, пещта се загрява в продължение на 2-3 часа до побеляване на тухлите — знак, че е време да започнете печенето на храната. Накрая куполната част се затваря с железния капак, който отстрани се запечатва с кал или смес от пепел, брашно и вода.
Как да изолирате пещта: Колкото по-добра е изолацията, толкова повече се запазва топлината и по-ефективно действа пещта. Затова предлагаме покрив за градинска пещ, който се поставя допълнително над купола. Празното пространство между пещта и покрива се запълва с кварцов пясък или мраморно брашно около 200кг. Друга възможност за изолиране е да използвате изолационна каменна вата и шестоъгълна телена мрежа, покрити с негоряща смес като шамотна глина, циментово или термоустойчиво лепило.