Един модел за всякакви гощавки. Готвенето и храненето не бива да се превръщат в отегчително занимание. Изберете това барбекю с вградена пещ, което ще ви даде безкрайна свобода за кулинарно развихряне — независимо дали ще приготвяте ежедневни гозби или специални гощавки.
Това градинско барбекю с вградена пещ е облицовано с неоформен естествен камък, а отвътре е изработено от най-висококачествени материали (огнеупорни тухли и бетон). За лесен монтаж спазвайте последователността, показана в схемата за монтаж.
Размери:
Височина: 218 см
Широчина: 120 см
Дълбочина: 155 см
Размер на купола: (купол) φ=70 см
Тегло: 1200 кг
Този продукт със сигурност ще се превърне в притегателен център на всяка лятна кухня. Моделът съчетава барбекю и пещ, в която успешно да печете хляб, пици и какво ли още не. Рустикалният средиземноморски дизайн пък перфектно ще се впише в градината ви.
Продуктът е много по-компактен и изгоден, отколкото отделно барбекю и пещ.
Инструкции за монтаж: За монтажа на барбекюто е необходима стабилна, равна, неподвижна основа. Отделните елементи се скрепват в последователността, показана в схемата за монтаж, като се използва флексово лепило (например Weber SuperFlex 25 кг). За скрепването на елементите във вътрешността на горивната камера и купола на пещта трябва да се избере термоустойчиво лепило. За да се постигне добра спойка, преди залепване всички части трябва да бъдат обилно намокрени. След залепване почистете всички повърхности. Продуктът е готов за употреба след изсъхването на лепилото, което отнема от 3 до 5 часа в зависимост от сезона. Най-тежката част от барбекюто е неговият купол, с тегло от приблизително 200 кг, и за преместването му са необходими трима-четирима души.
Как се използва барбекюто: Препоръчваме да накладете барбекюто с дърва или дървени въглища и да ги оставите да горят до образуване на равномерна жарава, над която да загреете предварително металната скара. Едва тогава поставете овкусените продукти върху скарата. Така ще избегнете внезапни промени в температурата, предизвикани от повторно разпалване на огъня.
Как се използва пещта: Препоръчваме да напълните пещта с дърва и да не използвате нефтопродукти, за да избегнете внезапни промени в температурата в горивната камера. След разпалване, пещта се загрява в продължение на 2-3 часа до побеляване на тухлите — знак, че е време да започнете печенето на храната. Накрая куполната част се затваря с железния капак, който отстрани се запечатва с кал или смес от пепел, брашно и вода.
Как да изолирате: Колкото по-добра е изолацията, толкова повече се запазва топлината и по-ефективно действа пещта. Затова предлагаме покрив за градинска пещ, който се поставя допълнително над купола. Празното пространство между пещта и покрива се запълва със смес от сол и кварцов пясък в равни количества. Друга възможност за изолиране е да използвате изолационна стъклена вата и шестоъгълна телена мрежа, покрити с негоряща смес като шамотна глина.