Преоткрийте вкуса на детството. Нищо не може да се сравни с уханието на хляб, прясно изпечен на традиционна фурна. Сега и вие можете и трябва да го постигнете — приготвяйте бабините вкусни гозби в собствената си градина!
Облицована с естествен камък в кремав цвят (варовик Враца глиц с ширина 7см и вариращи дължини), тази градинска пещ е изработена от изключително трайни материали, високо устойчиви на огън от дърва. Тухлен купол и горивна камера от тухли или керамика и шамотна смес, скрепени с термоустойчиво лепило и допълнени с метален капак за затваряне на пещта — ето това са елементите на тази изключителна пещ. Тя се доставя върху палети, с приложено подробно ръководство за сглобяване, което значително скъсява необходимото време за монтаж.
Градинската пещ е идеална за приготвяне на традиционни рецепти — хляб със златиста, хрупкава коричка, крехки, сочни пържоли и дори свежи зеленчуци. Със своите размери, тя лесно ще се вмести във всяко пространство, а облицовката ѝ от естествен камък с кремав цвят я превръща в съвършено допълнение към градината ви в рустикален стил.
Инструкции за монтаж: За монтажа на пещта е необходима стабилна, равна, неподвижна основа. Отделните елементи се скрепват с циментово лепило в последователността, показана в ръководството за монтаж. За скрепването на елементите във вътрешността на горивната камера и купола на пещта трябва да се избере термоустойчиво лепило. За да се постигне добра спойка, преди залепване всички части трябва да бъдат обилно намокрени. След залепване почистете всички повърхности. Пещта е готова за употреба след изсъхването на лепилото, което отнема от 3 до 5 часа в зависимост от сезона.
Как да изолирате пещта: Колкото по-добра е изолацията, толкова повече се запазва топлината и по-ефективно действа пещта. Затова предлагаме покрив за градинска пещ, който се поставя допълнително над купола. Празното пространство между пещта и покрива се запълва със смес от сол и кварцов пясък в равни количества. Друга възможност за изолиране е да използвате изолационна стъклена вата и шестоъгълна телена мрежа, покрити с огнеупорна смес — например шамотна глина.
Как се използва: Препоръчваме да напълните пещта с дърва и да не използвате нефтопродукти, за да избегнете внезапни промени в температурата в горивната камера. След разпалване, пещта се загрява в продължение на 1-2 часа до побеляване на тухлите — знак, че е време да започнете печенето на храната. Накрая куполната част се затваря с железния капак, който отстрани се запечатва с кал или смес от пепел, брашно и вода.
Размери:
Височина: 170 см
Широчина: 120 см
Дълбочина: 145 см
Размер на купола: (купол) φ=88 см
Тегло: 950 кг