Истински живот, здравословна храна... Понякога просто ви трябва почивка от забързаното, безспирно ежедневие. Изключете телефоните, поспрете се за малко и преоткрийте някои от малките радости в живота — например приготвянето на храна сред природата с тази градинска пещ, облицована с неоформен естествен камък.
Пещта е изработена от железобетонни панели — гаранция за нейната дълготрайност. Облицована отвън с неоформен естествен камък, пещта е съставена от няколко части: горивна камера и купол от огнеупорни тухли, както и стоманен капак за затваряне. Скрепването на елементите се извършва с термоустойчиво лепило. Продуктът се монтира лесно — той се доставя върху палети заедно с прости за следване инструкции.
Приложение: Използването на тази пещ е забавен и приятен начин да прекарвате време навън и да събирате близките си. Освен че ви предлага многофункционалността на обикновено барбекю, на което можете да приготвяте многообразни гозби, тя е отлична и за печене на всякакви пици. Жарта придава на храната приятно опушен вкус, а благодарение на сухия въздух месото образува превъзходна хрупкава коричка.
Инструкции за монтаж: За монтажа на пещта е необходима стабилна, равна, неподвижна основа. Отделните елементи се скрепват с циментово лепило в последователността, показана в ръководството за монтаж. За скрепването на елементите във вътрешността на горивната камера и купола на пещта трябва да се избере термоустойчиво лепило. За да се постигне добра спойка, преди залепване всички части трябва да бъдат обилно намокрени. След залепване почистете всички повърхности. Пещта е готова за употреба след изсъхването на лепилото, което отнема от 3 до 5 часа в зависимост от сезона.
Как да изолирате пещта: Колкото по-добра е изолацията, толкова повече се запазва топлината и по-ефективно действа пещта. Затова предлагаме покрив за градинска пещ, който се поставя допълнително над купола. Празното пространство между пещта и покрива се запълва с кварцов пясък или мраморно брашно. Друга възможност за изолиране е да използвате изолационна стъклена вата и шестоъгълна телена мрежа, покрити с огнеупорна смес — например шамотна глина.
Как се използва: Препоръчваме да напълните пещта с дърва и да не използвате нефтопродукти, за да избегнете внезапни промени в температурата в горивната камера. След разпалване, пещта се загрява в продължение на 1-2 часа до побеляване на тухлите — знак, че е време да започнете печенето на храната.
Накрая куполната част се затваря с железния капак, който отстрани се запечатва.
Размери:
Височина: 170 см
Широчина: 120 см
Дълбочина: 145 см
Размер на купола: φ=88 см
Тегло: 950 кг