X

Можете да сравнявате до 4 продукта!

ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

Видове естествен камък

Видове естествен камък

ВАРОВИК
Варовикът е седиментна скала, съставена главно от минерала калцит. В някои случаи калциевият карбонат директно се вади от морската вода, но по-често се формира от черупките на морски организми.

МРАМОР
Мраморът е метаморфна скала. Температурите и налягането, необходими за да се образува мрамор унищожават всички фосили и седиментни текстури, които могат да бъдат открити в оригиналния камък. Мраморът е много плътна скала и е идеален за полиране.

ШИСТОВ КАМЪК
Шистовият камък също е метаморфна скала, която се образува и втърдява при високи температури под натиска на земната кора, като така се превръща в издръжлива и устойчива повърхност. Макар че обичайно е в по-тъмни нюанси, шистовият камък всъщност се среща в богатство от цветове. Цветът му зависи до голяма степен от мястото, откъдето е добит. Зависи също така и от химичния състав на земята, в която скалата първоначално се е образувала. Може да откриете шистов камък в следните цветове: червен, кремав, охра, зелен, сив и черен. Обичайно е с много мек строеж, но това също зависи от мястото на произход, тъй като дори при еднаква гранулация може да има различни текстури и шарки. Не забравяйте, че това е естествен камък и е съвсем нормално да има вариации в повърхността, дори когато е добит в една и съща каменоломна. Нито един шистов камък не е идентичен. Това и е основният му плюс – придава неповторим външен вид на всяко пространство. Шистовият камък не образува петна и не абсорбира вода. Въпреки това препоръчваме импрегниране след монтаж.

ТРАВЕРТИН
Травертинът е естествен материал от семейството на варовика. Образува се от калциев карбонат и обикновено се намира под формата на седименти в близост до термални извори. Може да се използва както в интериора, така и в екстериора, за облицовка на фасади, вътрешни стени, за вътрешна настилка и за павиране на дворове и алеи в паркове и градини. Травертинът е много шуплест естествен камък и неустойчив на киселини и киселинни субстанции и не бива да се почиства с такива. Препоръчително е да се импрегнира, за да се защити от евентуални петна.

Научете първи последните новини

Абонирайте се за нашия бюлетин:

Социални медии

Свържете се с нас:
© 2010-2018 PIATRAONLINE е регистрирана търговска марка на ROCK STAR CONSTRUCT SRL РУМЪНИЯ, Номер по ДДС: RO22680005, J40/2648/2007. Цените са в ЛЕВА с ДДС (20%). Доставяме най-висококачествени продукти на много достъпни цени.
Инфо център
Често задавани въпроси